Etusivu  │  Tietoa meistä  │  Blogi  │  Apumme vientiyrityksille korona-aikana

APUMME VIENTIYRITYKSILLE KORONA-AIKANA 

BLOGI - 30.03.2021 - Lauri Karppanen, tj, FESH

Apua vientiyrityksille

Keskuskauppakamarin vientiyrityskyselyssä 1/2021 todettiin, että korona aikana vientimarkkinoille on tullut mm. seuraavia markkinahäiriöitä: 

Matkustusrajoitteet

Korona on estänyt vientihenkilöstön matkustamisen, ja se on saanut aikaan kotimaisuuden korostamista, joten kulutuskysyntä uusille ja tuntemattomille tuotteille on alentunut selvästi kohdemarkkinoillamme. 

Tarjoamamme ratkaisu

Kun matkustaminen vientimaihin on estynyt, ei tässä tilanteessa kannata vähentää vientiponnisteluja, vaan lisätä niitä. Kauppaa voidaan tehdä etänäkin mm. digitaalisin keinoin.
Koronan myötä tulleen protektionismin päihittämiseksi Viennin Kauppahuone FESH tarjoaa nyt vientiyrityksille digimyyntikoulutettuja vientiosaajia etämyyntitehtäviin. Näitä eri kohdemaista kotoisin ja Suomessa asuvia henkilöitä ei mielletä kotimaassaan ulkomaalaisiksi.

Komponenttipula

Komponenttipula on palannut joulukuun puolivälissä ja pahenee viikko viikolta. Tällä hetkellä komponenttipula on pahempi kuin keväällä 2020.

Tarjoamamme ratkaisu

Saksassa oleva yhteistyökumppanimme Tenderpilot GmBh tarjoaa virtuaalisen portaalin komponenttihankinnalle: Tenderpilot.
Tenderpilotilla on pitkä kokemus hankintatoimesta ja valmiit Euroopanlaajuiset verkostot.

Tenderpilot tarjoaa nyt suomalaisille yrityksille mahdollisuuden löytää uusia toimittajia ja saamaan mittavia säästöjä ostotoiminnassa.

Prosessin kulku:
1. Ostajan kirjautuminen portaaliin
2. Speksin ja piirrustusten laittaminen eli tarjouspyynnön jättäminen
3. Tenderpilot etsii ja aktivoi verkostossaan olevia toimittajia ja hankkii asiakkaalleen esim. 5 tarjousta (he ovat löytäneet tähän mennessä kaikille asiakkailleen toimittajia).
4. Ostaja tekee valinnan löydetyistä toimittajaehdokkaista
5. Kustannus portaalista vain minimaalinen osa saavutetuista säästöistä
Tenderpilot tarjoaa myös suomalaisille vientiyrityksille mahdollisuuden löytää asiakkaita portaalinsa avulla. Tutustumisen tähän portaaliin he tarjoavat esim. kuukauden ilmaiseksi. 

Seuraa meitä

Tutustu referensseihimme

Seuraa blogejamme myös jatkossa, koska annamme niissä vinkkejä mm. viennin haasteiden voittamiseksi.

Blogin kirjoittajasta:

Lauri Karppanen, toimitusjohtaja. Viennin Kauppahuone FESH.

Lauri Karppanen

Toimitusjohtaja
Viennin Kauppahuone FESH

Lauri Karppanen on taustaltaan koneinsinööri ja hän on myynyt suomalaisia teollisuustuotteita Keski-Eurooppaan vuodesta 1988 alkaen. Hän on Viennin Kauppahuone FESH:n perustaja ja toimitusjohtaja vuodesta 2012 ja siitä lähtien hän on kouluttanut noin 200 henkilöä vientitehtäviin.